Accenture Sap Mdg Interview Questions

SAP MDG Interview Questions And Answers

1. What is SAP MDG?

Answer:

SAP Master Data Governance (MDG) is a state-of-the-art master data management solution, providing out-of-the-box, domain-specific master data governance to centrally create, change, and distribute, or to consolidate master data across your complete enterprise system landscape.

2. What are the different SAP products ?

Answer:

SAP R/3 – It succeds SAP R/2 and is market leader in ERP. R/3 stands for three tier architecture i.e. Presentation, Logic and Data tier. It has many modules like SD , FI , HR etc which encompass almost all enterprise departments.

mySAP – It is a suite of SAP products which apart from SAP R/3 also includes SRM, PLM, CRM, SCM.

3. What is an ERP ?

Answer:

ERP stands for Enterprise Resource Planning Software and is a integrated computer based system used to manage a company’s resources effectively. It ensures smooth information amongst various departments in an enterprise or a company and manages workflows.

4. What is NetWeaver ?

Answer: Netweaver is an integrated technology platform such that all the products in the mySAP suite can run on a single instance of netweaver known as SAP Web Application Server (SAP WEBAs).

The advantage of using Netweaver is you can access SAP data using the web (http protocol) or even mobile. Thus you can save on costs involved in training users on SAP Client side GUI.

5. What is Meta data, Master data and Transaction data?

Answer:

Meta Data: Meta Data is data about Data. It tells you about the structure of data or MetaObjects.

Master Data: This Data is key business information like Customer information , Employee , Materials etc. This is more like a reference data. For Ex. If a customer orders 10 units of your product instead of asking customer for his shipping address 10 times , the same can be referenced from the Customer Master Data.

Transaction Data: This is data related to day to day transactions.

6. Mention some of the set-backs of SAP.

Answer:

  • It is expensive
  • Demands highly trained staff
  • Lengthy implementation time
  • Interfaces are a little bit complex
  • Does not determine where master data resides
  • 7. Define baseline data in AP and SAP AR?

    Answer. The baseline date is the payment terms apply. Usually, baseline data is the document date on the invoice however, it can also be the date of passage or posting date from the ledger.

    8. Define Business Content?

    Answer. It is a pre-designed and pre-characterized model of data contained in the SAP distribution center which can be utilized specifically or with wanted adjustment in various industries.

    9. What are the benefits of SAP MDG?

    Ans.

  • Single Entry Point to maintain master data
  • Standardized Process to control data changes
  • Workflow-based process
  • Standardized Tools for ensuring data quality
  • Duplicate check
  • Data validation & Enrichment
  • Merging and Cleansing
  • Transparency on the data changes
  • Who, when, what
  • Process Analytics
  • Data Flow Transparency
  • 10. What is the Scope of Master Data?

    Ans.

    display, Search, change, creation of single material master data

    Broad out-of-the-box coverage of material attributes – incl. central and classification data as well as organizational unit data (can even be extended by customers as needed).

    Basic SAP Master Data Management Interview Questions

    SAP Master Data Management (SAP MDM) enables information integrity across the business network, in a heterogeneous IT landscape. SAP MDM helps to define the business network environment based on generic and industry-specific business elements and related attributes – called master data.

    Master data, for example, cover business partner information, product masters, product structures, or technical asset information. SAP MDM enables the sharing of harmonized master data, formerly trapped in multiple systems, and ensures cross-system data consistency regardless of physical system location and vendor.

    It helps to align master data by providing services that recognize identical master data objects and keep them consistent. In addition, it enables the federation of business processes, by providing consistent distribution mechanisms of master data objects into other systems, within the company, and across company boundaries.

    4 How do I delete the Main Products table?

    You cannot delete the main table, but you can rename it. When the repository is unloaded, you can re-name, add new fields to the main table. You can also create new subtables. For a more detailed process, you can refer to the MDM Console Reference Guide.

    SAP MDG || Day 1 Demo || 29-04-2021

    Related Posts

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *